Úvod / Aktuality

Aktuality

přednáška Pavly Momčilové ZDRAVÉ VÁNOČNÍ PEČIVO

23.11.2017

přednáška Pavly Momčilové ZDRAVÉ VÁNOČNÍ PEČIVO čtvrtek 23. 11. 2017 od 16:00 Povídání o pestrých vánočních dobrotách z různých druhů celozrnných mouk s ochutnávkou

Ve svých knihách klade důraz zejména na používání místních surovin a vhodnou volbu diety. V tomto roce se setkáváme již podruhé. Tentokrát bude paní Momčilová hovořit o tom, jak si i my můžeme připravit vánoční dobroty bez bílé mouky. A co víc, své recepty a tipy doplní o jejich praktickou ukázku. Bude ochutnávka! Vstup na přednášku je volný (zdarma, bez registrace).

PROGRAM
přednášky v Knihovně Antonína Švehly dne 23. listopadu 2017

Zdravé vánoční pečení z různých druhů celozrnných mouk

Pestré vánoční dobroty bez bílé mouky
Bohatá ochutnávka

1. Abúzus pšeničné mouky v české kuchyni a spojitost se zdravím. Současná nevhodná bezlepková stravovací „móda“ pro zdravé, její kořeny a původ.
2. Prospěšné obiloviny, mouky, vločky atd., jejich charakteristika, přínos pro zdraví, dostupnost a využitelnost v naší kuchyni.
3. Uplatnění mouky a dalších celozrnných produktů ze špaldy, žita, ječmene, ovsa, jáhel, pohanky, kukuřice, amarantu, sóji aj. v české kuchyni.
4. Tradiční i netradiční zdravé vánoční pečivo a dobroty z méně tradičních mouk a dalších surovin.
5. Recepty a ochutnávky.
6. Beseda s posluchači.

Zpět